Het kan je jammer genoeg overkomen dat je MacBook een keer valt of er een scherp object je MacBook scherm beschadigt. In de meeste gevallen zal de schade minimaal zijn, waardoor het niet per se nodig is om je scherm te vervangen. Toch zijn er ook situaties waarbij je echt niet anders kan dan er een nieuw scherm op te laten zetten. Zeker als je bepaalde dingen niet meer goed kunt lezen of de scheuren in het scherm ervoor zorgen dat je scherm zelf vast loopt.

 

Het gebruiken van beschermfolie voor je MacBook

Een MacBook scherm vervangen is niet iets wat je graag vaker wilt doen. Zulke reparaties zijn aan de prijzige kant en bovendien kun je in die tijd je MacBook zelf niet gebruiken. Om voor de volgende keer te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk om je MacBook uit de buurt van jonge kinderen te houden. Als je MacBook een barst in het scherm heeft, is het verstandig om er direct beschermfolie overheen te doen. Deze beschermfolie zorgt ervoor dat je geen glasscherven uit het scherm laat vallen en daarnaast kun je jezelf ook niet bezeren aan de scherpe stukken glas. Als er een kleine barst in je scherm zit, kun je ervoor kiezen om hem te blijven gebruiken, maar ook om een afspraak te maken. Zeker als je MacBook nog nieuw is, is de kans groot dat je er niet heel veel aan kwijt bent. Dit is wel afhankelijk van je verzekering en hoe de barst in het scherm is gekomen. 

 

Het laten repareren van je MacBook scherm bij een reparateur

Het is als je met je MacBook op pad gaat altijd slim om een beschermhoes mee te nemen en gebruik te maken van beschermfolie. Je kunt tijdens het reizen nog al wat voorgevallen meemaken waardoor je MacBook wordt aangetast. Je zult voor een reparatie van je scherm namelijk vaak meer dan 100 euro kwijt zijn. Als je naar een reparateur gaat kun je je MacBook scherm vervangen om eventuele verdere interne schade te voorkomen. Het is belangrijk dat jij met je MacBook naar een reparateur gaat die officieel werkt met Apple-producten. Als dit niet het geval is dan kan het zomaar zijn dat er foutieve onderdelen in je MacBook komen wat de laptop nog verder zal beschadigen. Vaak zal de reparatie binnen 24 uur zijn afgerond, ga hier wel uit van 24 uur aan werkdagen.

Leave a comment