Wat de leeftijd van je kat dan ook mag zijn, sommige dingen lijken ze nooit zat te worden. Katten zijn vaak erg speels, dit is extremer in de jongere jaren, maar gaat eigenlijk nooit helemaal weg. De meeste katten zullen een grote variatie aan dingen om mee te spelen hebben. Zo zijn de meeste katten dol op het spelen met, en gebruik maken van kartonnen dozen. De reden hiervoor is niet zo ingewikkeld en zal je laten inzien dat het aanschaffen of zoeken van een doos aan te raden is. 

 

Katten ten opzichte van andere dieren

Niet alleen bij katten zie je dat ze gek zijn op het gebruiken van een doos. Bij andere dieren zie je ook vaker terug dat ze zich in een soort donker hol erg comfortabel voelen. Dit is misschien beter te vergelijken met een hamster onder hooi of een vogel in zijn nest. Je ziet ook bij cavia’s en vogelhuisjes dat ze vaak klein en donker zijn. Zo voelen dieren zich comfortabeler op een plek en kunnen ze sneller tot rust komen. Katten zijn van origine roofdieren en dat maakt het logischer dat ze zich veilig voelen in een doos. Vanuit de doos of een wat beschutte plek waar ze slecht te zien zijn kunnen ze iemand besluipen. De reden dat katten zo houden van dozen is dan ook voornamelijk door de eigenschappen die ze vroeger al hebben gekregen. Dozen bestellen is niet iets wat erg ingewikkeld is. Je kunt kartonnen dozen of een donkere plek voor je kat op veel verschillende plekken vinden. Vaak krijg je dozen bij het bestellen van producten, denk bijvoorbeeld aan een schoenendoos. 

 

Het slapen en spelen van katten

Gedurende een gemiddelde dag slaapt een kat rond de 18 uur. Het is dan ook belangrijk dat een kat dit veilig kan doen en hier zijn of haar eigen plek voor heeft. Katten kunnen ervoor kiezen om op random plekken in huis te slapen, maar het is belangrijk dat ze in ieder geval een mogelijkheid hebben om heen te gaan. Het kopen van een doos of aanschaffen van een plek waar een kat goed kan slapen is dan ook erg belangrijk.  Door op een veilige donkere plek te slapen maken zich minder zorgen over wat er om hun heen gebeurd. Wanneer katten veel meekrijgen van wat er buiten gebeurd kan dit een grote impact hebben op het slaapritme van een kat.

Leave a comment