Ga je een weekendje weg naar de prachtige, historische stad Brugge? Groot gelijk, want in Brugge is er enorm veel te zien, proeven en beleven. Niet alleen kun je in deze stad heerlijk winkelen en lekker tafelen in één van de luxe restaurants of gezellige cafés, maar ook als cultuurliefhebber zit je hier goed. Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is in Brugge? In dit blog lees je de beste tips voor jouw verblijf in deze mooie Belgische stad. 

Cultuur in Brugge

Bij aankomst in Brugge merk je het gelijk: deze stad heeft een rijke historie. Dit zie je overal waar je gaat in het historische stadscentrum. Je vindt er prachtige monumentale panden en bijzondere architectuur. Je kijkt je ogen uit! Ben je in Brugge? Dan is het bezoeken van de Basiliek van het Heilig Bloed een absolute must. Toegang tot de basiliek is gratis, voor toegang tot het museum en de schatkamer betaal je €2,50. Dit is het zeker waard! Ook het Begijnhof uit de 13e eeuw met de prachtige kloostertuin is een noemenswaardig bijzondere locatie. 

Proeven in Brugge

In Brugge is het bezoeken van Brouwerij De Halve Maan ook een absolute must. In het hart van de stad kun je de brouwerij bezoeken en hier een rondleiding doen. Je kunt er de geheimen van het brouwproces ontdekken en heerlijk proeven van de diverse bieren in de gemoedelijke bistro. In het centrum van de stad vind je ook restaurant Le Chef et Moi. Dit restaurant heeft een prachtige romantische inrichting en wordt door de gasten ontzettend gewaardeerd. Geniet van heerlijke vleesgerechten met wild, bijzondere smaakcombinaties of unieke vegetarische gerechten. In het Zilverpand in de stad vind je de toegankelijke bistro That’s Toast. Hier kun je gedurende de gehele dag terecht voor een lekker ontbijtje, een goede brunch of gewoon een vers belegd broodje to go. Luxe dineren doe je bij Restaurant Guillaume aan de Korte Lange 20. Bij Guillaume kun je kiezen uit bijzondere 3-, 4- of 5-gangen menu’s: Crazy Creations of Kinky Kreeft. 

Overnachten in Brugge

Je verblijf in Brugge is natuurlijk niet compleet zonder een overnachting in een van de heerlijke hotels Brugge, zoals Le Bois De Bruges. Dit hotel is gelegen in het hart van de mooie historische stad, direct aan de Grote Markt. Het beschikt over een sfeervol restaurant met een gezellig terras, luxe kamers met een fijne inloopdouche, een uitgebreid ontbijtbuffet en een 24-uursreceptie. Een absolute aanrader wanneer je een weekendje weg gaat naar deze mooie stad. 

Leave a comment