Als ondernemer vind je het natuurlijk zeer belangrijk om je bedrijf zo professioneel mogelijk te laten overkomen. Hiervoor is niet alleen een inschrijving bij de Kamer van Koophandel vereist. De moderne klant verwacht een duidelijk logo, een goede website én misschien zelfs wel een zakelijk kantoorpand of bedrijfsruimte. Om je onderneming kracht bij te zetten, is het ook belangrijk om een zakelijke bankrekening te openen. Dit is niet wettelijk verplicht, maar geeft potentiële klanten wel degelijk een professionele indruk. Om je een beetje te informeren over de vele voordelen van een zakelijke bankrekening, hebben wij ze even voor je op een rijtje gezet. En geen zorgen, online kun je gemakkelijk zakelijke rekeningen vergelijken. Zodat jij maar weinig tijd kwijt bent aan het vinden van de perfecte rekening voor jouw bedrijf.

Het scheiden van werk en privé financiën

Als ondernemer lopen werk en privé vaak een beetje door elkaar. Zo werken de meeste zzp'ers regelmatig thuis, en heb je de zakelijke telefoon ook op privé gelegenheden vaak bij de hand. Toch vinden de meeste ondernemers het wel zo prettig om hun privé financien en de zakelijke financien te scheiden. Door het openen van een zakelijke rekening kun je vermijden dat de persoonlijke en zakelijke kosten door elkaar gaan lopen. Dit kan je niet alleen veel tijd, maar ook heel veel stress schelen. Vanaf de zakelijke rekening maak jij jezelf simpelweg maandelijks een salaris over, en het geld dat op de zakelijke rekening blijft staan is vervolgens ook alleen bestemd voor zakelijke kosten.

Professioneel en betrouwbaar

Veel ondernemers zijn afhankelijk van klanten die bedragen moeten overmaken op hun bankrekening. En een persoonlijke naam ziet er toch minder zakelijk uit dan de bedrijfsnaam. Door een zakelijke bankrekening aan te maken, zorg je ervoor dat klanten jouw bedrijf sneller zullen onthouden. Tevens is dit niet alleen van toepassing op klanten, maar ook op bijvoorbeeld facturen en uitstaande offerter. Zowel klanten als leveranciers zullen een professionele zakelijke rekening immens kunnen waarderen. Zit je nog in de opstartfase van je bedrijf? Geen zorgen. Met een vergelijkingssite zoals zzp daily kun je gemakkelijk verschillende banken vergelijken. Zo kun je geld besparen én toch een professinele rekening openen. 

Gemak bij de boekhouding

Veel ondernemers besteden tegenwoordig hun boekhouding uit. Dit betekent dat een professionele boekhouder inzake krijgt in alle financiële documenten omtrent jouw onderneming. Je kunt je vast voorstellen dat het vervelend is om deze professionele boekhouder ook inzicht te moeten geven in je persoonlijke financien. De meeste ondernemers zullen er daarom voor kiezen om een zakelijke bankrekening te openen. Op deze manier word je niet gedwongen om je privé financien te delen met de bedrijfsboekhouder.

Leave a comment