Veel mensen hebben tegenwoordig een trouwe viervoeter in het huis rondlopen. Vooral sinds de opkomst van het corona virus is het aantal mensen met een hond erg gestegen. Hierdoor zijn er steeds meer huishoudens met een hond. Het hebben van een hond is natuurlijk geweldig, het is dan ook daadwerkelijk een extra lid in het huis. De hond heeft soms wel eens de nodige aandacht nodig, maar daar krijg je als hondeneigenaar ontzettend veel voor terug. Daarnaast houdt de hond ons ook nog eens gezond. Dit wordt niet alleen gedaan door de hulphonden, maar ook een gewone hond zorgt ervoor dat we de deur uitgaan en om de zoveel tijd even wandelen. Maar nu het eenmaal tijd is voor de zomervakantie zijn er veel mensen die op reis gaan. Het thuislaten van de hond is niet altijd de ideale optie en daarom kiezen mensen er ook vaak voor om de hond op reis mee te nemen. Het is echter wel belangrijk dat dit op de juiste en veilige wijze wordt gedaan. 

 

Bench 

Wanneer je met de auto op reis gaat is het bijvoorbeeld goed om voor de hond een bench te regelen. Een hondenbench auto is namelijk een stuk veiliger voor de hond, dan wanneer de hond gewoon los kan lopen in de auto. Een bench zorgt er dan ook voor dat de hond op een veilige en ontspannen manier in de auto kan zitten. Om ervoor te zorgen dat de hond extra kan relaxen wordt er vaak ook gekozen voor een kussen die in de bench geplaatst kan worden. Dit kussen zorgt ervoor dat de hond op een fijne manier kan zitten of liggen in de bench. De bench zelf is in principe een kooi, waardoor de hond niet uit de bench zal kunnen komen. Je wilt natuurlijk ook niet dat de hond los zit in de auto terwijl je op de snelweg rijdt, dat is allesbehalve veilig.

 

Mand 

Wanneer iedereen eenmaal veilig is aangekomen op de vakantiebestemming moet de hond natuurlijk ook weer comfortabel kunnen zitten. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een goede hondenmand waarin de hond goed kan ontspannen. Vooral op een nieuwe locatie kan dit voor een hond nog wel eens spannend zijn, waardoor het extra belangrijk is dat de hond op de juiste manier kan genieten. Ook de hond is namelijk op vakantie. Zo kan iedereen op de best mogelijke manier genieten van de reis en de welverdiende vakantie deze zomer.

Leave a comment