Tegenwoordig kan je bijna niet meer de straat op zonder een van deze dingen tegen te komen. Ze zijn natuurlijk erg handig om te hebben, maar het is misschien wel even wennen om met zo’n groot houten blok voor het stuur vooruit te komen. Het gaat dan natuurlijk om de bakfiets. Deze fietsen worden vooral door gezinnen aangeschaft en dat is dan ook niet voor niets. De fiets is gemaakt voor deze doelgroep en heeft ontzettend veel voordelen wanneer het gaat om transport binnen het gezin. Maar hoe kan je nou een model vinden dat geschikt is voor jullie huishouden? Alleen dan kan iedereen op de best mogelijke manier gaan genieten van de verschillende gemakken die deze fiets allemaal te bieden heeft aan ieder gezin dat er eentje aanschaft. 

 

Bakfiets 

De bakfiets is in de basis natuurlijk gewoon een fiets met een bak voor het stuur. Daar komt dan ook de zeer creatieve naam van dit model vandaan. De bakfiets heeft enorm veel voordelen. In deze fiets kunnen de kinderen van het gezin bijvoorbeeld erg makkelijk en veilig in de bak zitten. Zo hoeft niet iedere ouder per se mee te gaan om ervoor te zorgen dat beide kinderen ergens heen kunnen. Daarnaast is de bak ook nog eens groot genoeg voor andere zaken. Zo kan men op de ideale manier ook tassen in de bak leggen. Wanneer het hele gezin bijvoorbeeld naar het bos gaat, kan gewoon de fiets gepakt worden. De kinderen kunnen in de bak zitten en de tassen met de lunch en andere zaken kunnen simpelweg in de bak worden geplaatst.

 

Diverse varianten

Toch zijn er wel veel verschillende soorten bakfietsen. Iedere gebruiker is natuurlijk op zoek naar een ander model met bepaalde functies en voordelen. Door de diverse varianten die er zijn kunnen deze behoeften gelukkig altijd worden voorzien. Zo is het bijvoorbeeld per bak afhankelijk hoeveel kinderen in de bakfiets zullen passen. Er zijn bakken die één of twee kinderen kwijtkunnen, maar er zijn ook bakfietsen waar drie kinderen in zouden passen. Daarnaast is het zeer zeker aan te raden om te kiezen voor een bakfiets met versnellingen. Het trappen zal niet altijd even makkelijk zijn, dus kunnen versnellingen zeer goed van pas komen. Daarnaast komen de bakken in verschillende stijlen en kleuren. Op deze manier is er altijd een geschikte bakfiets voor ieder gezin te vinden. Zo kan iedereen in het gezin met de fiets naar een verjaardag of een uitje in het bos of strand.

Leave a comment