Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken heb je vaak geen tijd om alle producten op het laatste moment in de winkel te halen. Ook zijn er verschillende ingrediënten die je koel dient te bewaren. Om ervoor te zorgen dat de producten zo lang mogelijk goed blijven, kun je kijken naar vrieskasten. Die zijn er in verschillende varianten, waardoor je ze helemaal aan jouw situatie aan kunt passen. Het is dan wel belangrijk dat je weet waar je allemaal op moet letten. Want welke specificaties zijn echt van belang voor de aankoop?

De inhoud van de vrieskasten

Bij vrieskasten heb je veel ruimte binnenin het apparaat, terwijl deze zelf weinig ruimte inneemt in de keuken of op  een andere plaats. Ieder model heeft een aantal specificaties, die het voor jou eenvoudiger maken om de producten op een goede manier te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de inhoud van de vrieskast. Er zijn bijvoorbeeld tafelmodellen beschikbaar van 85 liter, maar je kunt ook voor een grotere oplossing kiezen. De inhoud kan namelijk oplopen tot ongeveer 1500 liter, zodat je zelfs de grootste producten eenvoudig op kunt bergen. Door goed te kijken naar de producten en de beschikbare ruimte, schaf jij een goed model aan.

Een keuze uit verschillende deuren

Je kunt de vrieskasten ook aanschaffen op basis van de soort deuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geblindeerde deuren, waarmee je het vooral bij de basis houdt. Hiermee kun je jouw producten immers goed opslaan en koelen. Ook zijn er modellen met een glazen deur terug te vinden bij de professional. Met deze deuren kun je jouw gecreëerde gerechten presenteren en heb je ook een goed overzicht van de beschikbare voorraad. In één oogopslag heb jij voor ogen welke bestelling je moet plaatsen bij de groothandel, zodat je jouw gasten van de lekkerste gerechten kunt voorzien.

De energiekosten en een goede isolatie

Er zijn daarbij nog veel meer keuzemogelijkheden als je naar een vriezer op zoek bent. Zo kun je het energielabel goed in de gaten houden. De kasten met energielabel A zijn de zuinigste modellen en kasten met energielabel G het minst zuinig. Hierbij geldt dat grotere modellen automatisch ook meer stroom verbruiken. De isolatie van bepaalde modellen kan ervoor zorgen dat je nooit te veel energiekosten krijgt tijdens het gebruik van jouw vrieskast en dat je je kunt richten op het zo lang mogelijk goed houden van jouw producten en andere benodigdheden in de keuken.

Leave a comment