Heb je een beetje geld "over"? Geld waar je niet direct iets mee moet en dat je, als het tegenzit, best kunt missen? Dan is beleggen met kleine bedragen een goed idee. Je kunt beleggen met kleine bedragen om er zo achter te komen of zelfbeleggen iets voor jou is. Het gaat hier nog steeds om écht geld, maar het gaat maar om kleine bedragen. Doe je een keer iets niet goed, dan is er niet direct een groot probleem. Omdat het hier gaat om beleggen met kleine bedragen is het gemakkelijker om het overzicht te bewaren. Je kunt eventuele verliezen dan ook beter relativeren. Je betaalt dan gewoon leergeld om goed te leren beleggen.

Beleggen met kleine bedragen is helemaal van nu

Beleggen is lang alleen maar geweest voor mannen in de pensioenleeftijd die veel geld op de bankrekening hebben staan. Maar die tijd is nu voorbij. Er zijn meer tools beschikbaar om het beleggen goed onder de knie te krijgen. Om te leren beleggen nog voor je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. Je kunt door beleggen met kleine bedragen gemakkelijker het risico nemen dat het een keer mis gaat. Natuurlijk maak je ook minder winst wanneer het wel goed gaat, maar alle beetjes helpen!

Wat ga je doen met de winst die je maakt?

Laten we even van het positieve uitgaan. Je hebt een goede belegging gedaan, op tijd gekocht en weer verkocht en dus winst gemaakt. Nu is het wel zo leuk als je die winst op een gegeven moment kunt omzetten in iets leuks of iets moois. Je kunt deze winst dus apart zetten en alleen verder gaan met beleggen met het originele bedrag. Maak je een keer verlies? Dan kun je dit compenseren door iets uit de winstpot te halen. Ga hier een bepaalde periode, bijvoorbeeld een jaar, mee door. Betaal jezelf dan je winst uit en koop iets waar je al heel lang naar uitkijkt. Dit kan gaan om een boek of een groter iets als dure sneakers of misschien zelfs wel een reisje! Dan weet je waar je het voor doet!

Beleggen brengt risico's met zich mee

Het is altijd verstandig om pas te gaan beleggen op het moment dat je zeker weet dat je dat geld nergens anders voor nodig hebt. Als je evengoed nog voldoende geld over hebt om een nieuwe wasmachine of auto te kopen als die stuk gaan. Het risico is immers dat je je beleggingen niet terugverdient!

Leave a comment